Valmentaja:

Kuka on Noora Emilia Hakanen?

WhatsApp Image 2022-05-26 at 14.25.31.jpeg

Koulutukset:

  • Personal Trainer (Intensive PT, heinäkuu 2022)

  • Ravitsemustieteen perusopinnot 25op (Päijät-Hämeen kesäyliopisto)

  • Fysioterapia AMK (Tampereen Ammattikorkeakoulu, arvioitu valmistumisaika Joulu 2025)

Olen Noora Hakanen, 23-vuotias, nykyään Tamperelainen hyvinvointialanyrittäjä sekä sisällöntuottaja. Juureni pohjautuvat Jyväskylään, josta tie vei 19-vuotiaana Vaasaan ja kesällä 2022 Tampereelle. Vaasassa kerkesin opiskelemaan muutaman vuoden sairaanhoitajaksi, mutta kiinnostus lapsuudenhaaveammattia kohtaan kuitenkin lopahti ja päädyin hakemaan keväällä 2022 Tampereen Ammattikorkeaan fysioterapeutiksi ja pääsin sisään, joten tulevaisuudessa PT-hommien lisäksi tulen tekemään fysioterapeutin töitä. 

Mun lajitausta on erittäin laaja ja pienestä pitäen onkin tullut urheilua harrastettua. Pisimmät taustat multa löytyy lentopallosta sekä jalkapallosta, varsinkin ensimmäisessä treenaaminen alkoi olemaan oikeasti tavoitteellista ja olin asettanut itselle riman korkealle kyseisessä lajissa. Sitten tuli loukkaantumiskierteet, jotka veivät motivaatiota alaspäin, kun päätavoitteet vietiin kirjaimellisesti nenän edestä pois. Sali tuli ensimmäisen kerran mukaan, minun ollessa 15 vuotias. Silloin treenaaminen oli enemmänkin oheislajina lentopallolle, eikä painotkaan hirveän suuria ollut. Polte treenaamiseen jäi kuitenkin ja pikkuhiljaa siitä tulikin tavoitteellista. Vuonna 2018 kisasin ensimmäisen kerran bikini fitnesissä ja sen jälkeen pyrkinyt pitämään progressiivisuuden treenaamisessa. 

Mä en halua lähteä luomaan valmennettaville 30 päivän pikadieettejä tai kuminauhajumppia. Haluan tähdätä asiakkaan kanssa aina pitkäaikaisiin muutoksiin, jotka myös kestävät. En halua luoda valmennussuhdetta, jossa saat viikoittain raportin edellisviikon treeneistä tai ruoka-/treeniohjeet paperilla. Ei ei ei. Se voi toimia jollain toisella valmentajalla, mutta mä haluan pystyä luomaan jokaisen asiakkaan kanssa luottamussuhteen niin, ettei kukaan mun asiakas epäröi kysyä neuvoa tai kertoa esimerkiksi elämäntilanteiden muutoksista, jotka olisi hyvä ottaa valmennuksessa huomioon. Jokainen meistä on kuitenkin vain ihminen ja jokaiselle meistä tulee välillä myös vaikeampia hetkiä. Haluan oikeasti pystyä tuomaan mun asiakkaille liikunnan ilon monipuolisen treenaamisen avulla sekä opettamaan armollisuutta itseä kohtaan. Elämän tai liikunnan ei oikeasti tarvitse olla niin vakavaa.